GÜNCEL Haber Girişi : 16 Haziran 2024 12:41

DAL; ‘BAYRAMLAR, DARGINLIKLARIN UNUTULDUĞU, KÜSLERİN BARIŞTIĞI GÜNLERDİR’

DAL; ‘BAYRAMLAR, DARGINLIKLARIN UNUTULDUĞU, KÜSLERİN BARIŞTIĞI GÜNLERDİR’

Uzmanlar federasyonu Erzurum il başkanı Nesip Dal, Kurban bayramı münasebetiyle bir açıklama yaptı. Başkan Dal, ‘ Tüm İslam âleminin mübarek kurban bayramını kutluyorum’ ifadelerini kullandı.

DAL, ‘RABBİM İBADETLERİMİZİ KABUL EYLESİN’

Uzmanlar federasyonu Erzurum il başkanı Nesip Dal yaptığı açıklamada, ‘Özünde sevgi ve saygının, milli birlik ve beraberliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın en yüce manasını bulduğu kutsal bir bayrama daha giriyoruz. Aile ve toplum olmanın ayrıcalığını bizlere yaşatan bu günlerin kıymetini bilerek idrak etmek, bizleri hem dünyada hem de ahirette mutlu kılacaktır. İbadetlerimizin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.’ Diye konuştu.

YARDIM ELİMİZİ UZATALIM

Darlıkta olan ve zorluklar yaşayan her bir bireye yardım elini uzatmalıyız diyerek sözlerine devam eden Dal, ‘Şefkat ve merhamet duygularının yoğun olarak yaşandığı bu günlerde millet olarak bütün kırgınlıkları ve dargınlıkları bir kenara bırakıp, sevgi atmosferini hâkim kılarak kardeşçe kucaklaşalım. Bu nadide günleri fırsat bilerek Dünyanın bir ucunda yaşayan kardeşlerimize yardım elimizi uzatmaya, bir nebze olsun onlarında bayram sevinci yaşamalarına vesile olmaya gayret edelim. Sağlık, esenlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı, kesilen kurbanlar ve edilen duaların kabulünü Yüce Allah'tan diliyorum.’ İfadelerini kullandı.

SEVİNÇLERİMİZ ACIYA DÖNÜŞMESİN

Farklı şehirlerde bayram tatillerini geçirecek olan hemşerilerimizin hem gidiş hem de dönüş yollarında çok tedbirli davranmaları gerekiyor diye konuşan Başkan Dal, ‘Bayram sevincimizin acıya dönüşmemesi, üzücü haberlerin yürekleri yakmaması için vatandaşlarımızın trafikte daha dikkatli olmalarını, yorgun ve uykusuz bir şekilde yola çıkmamalarını, kurallara uymaları gerekiyor. Bu duygu ve düşüncelerle, tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı gönülden kutlar, bayramın ülkemize, İslam âlemine ve tüm insanlığa sevgi, hoşgörü, kardeşlik, huzur, güven, birlik ve beraberlik getirmesini, savaş ve gözyaşının dinmesini temenni eder, selam ve saygılarımı sunarım. Nice bayramlara birlik ve beraberlik içinde erişelim.’ Diyerek sözlerini tamamladı.