GÜNCEL Haber Girişi : 20 Temmuz 2024 17:03

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ TEKRAR ÖDENECEK

TOPLU SÖZLEŞME İKRAMİYESİ TEKRAR ÖDENECEK

Savdes Sen (Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) İletişim ve Basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arif Kızıler gazetemize yaptığı özel açıklamasında, Toplu sözleşme ikramiyelerinin tekrar ödeneceğini duyurdu.

MEMURLARIN GÖZÜ KULAĞI ANKARA’DAN GELECEK OLAN HABERLERDE  

Kamu Birliği Konfederasyonu’ndan Memurlara müjdeli haber geldi. Savdes Sen (Savunma Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) İletişim ve Basından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Arif Kızıler yaptığı açıklamada, ‘Anayasa Mahkemesinin toplu sözleşme ikramiyesinin iptaline yönelik olarak verdiği kararın gerekçesi 5 Mart 2024 tarihli ve 32480 sayılı Resmî Gazetede yayımlanmıştı. Anayasa Mahkemesi, kamu çalışanlarının en büyük sendikal kazanımlarından biri olan toplu sözleşme ikramiyesini bütünüyle iptal etmişti. Aradan aylar geçti Kamu Birliği Konfederasyonu ve Savdes Sen in kulis çalışmaları neticesinde Plan ve Bütçe Komisyonuna verilen önerge ile madde olarak kabul edilmiştir’ dedi.

AĞUSTOS AYI İTİBARİYLE TEKRAR ÖDENECEK

Başkan kızıler açıklamasının devamında, ‘Memurlara önceden ödenen Toplu Sözleşme İkramiyesi Ağustos 2024 ten itibaren tekrar ödenecektir. Buna göre Toplu Sözleşme İkramiyesi 707 rakamından memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ödenecektir. Memur arkadaşlarımız gerek yaptığımız eylemler, gerekse kulis çalışmaları ve daha birçok konuda hak aramak için nasıl yollara düştüğümüzü gece gündüz çalışarak hangi kazanımları elde ettiğimizi bizi takip ederek kısa sürede anında öğrenmektedirler’ diye konuştu.

KIZILER, ‘GÜVENLERİ BOŞA ÇIKARMAYACAĞIZ’

Bizlere güvenen arkadaşlarımızın güvenlerini boşa çıkarmayacağız diyerek sözlerine devam eden Kızıler, ‘son yıllarda Savdes Sen’ e olan Teveccüh ve güven Kamu Birliği Konfederasyonu’nun kurulmasını sağlamıştır. Amacımız bize güvenen arkadaşlarımızın güvenini boşa çıkarmamaktır. Vergi Kanunları ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması ile ilgili TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülmekte olan kanun teklifine verilen önerge ile Anayasa Mahkemesi kararı ile iptal edilen toplu sözleşme ikramiyesinin %1 barajının üzerindeki sendika üyelerine tekrar aylık 642 TL olarak ödenmesi kabul edilmiştir.  Sendikamız üyeleri bu ikramiyeden faydalanacaktır’ ifadelerini kullandı.