GÜNCEL Haber Girişi : 20 Ağustos 2024 15:08

SESSİZ YÜRÜYÜŞ VE TEPKİLER 40 HAFTADIR DEVAM EDİYOR

SESSİZ YÜRÜYÜŞ VE TEPKİLER 40 HAFTADIR DEVAM EDİYOR

Erzurum'da görev yapan hekim ve sağlık çalışanları tarafından düzenlenen sessiz yürüyüş, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etmek amacıyla 40 haftadır kesintisiz olarak devam ediyor. 

VİCDAN NÖBETİNE HERKESİ BEKLİYORUZ

Erzurum’da hekim ve sağlık çalışanlarının yanı sıra vatandaşlarında katıldığı sessiz yürüyüşün ardından açıklamalarda bulunan Tıp öğrencisi Hakan Sümbül, ‘Türkiye'deki hekimler ve sağlık çalışanları olarak sessiz yürüyüşümüzün 40. haftasında yeniden Gazze’yi hatırlamak ve hatırlatmak için bir araya geldik. Bizler istikrarımızı Filistinli kardeşlerimizin direnişçi ruhundan örnek alarak sürdürüyoruz ve 40 haftadır her cumartesi meydanlara iniyoruz, eylemlerimize azimle devam etmeye niyetliyiz. Vicdan nöbetine sağlık çalışanı olan olmayan herkesi davet ediyoruz’ diye konuştu.

KATLİAM DEVAM EDİYOR

Nefes alan her canlı katlediliyor diyerek sözlerine devam eden Sümbül, ‘Selam olsun canlarıyla, kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına, selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze’nin onurlu hekim ve sağlık çalışanlarına, selam olsun zulme sessiz kalmayan, gücü yettiğince zalimin karşısına dikilen vicdanlı insanlara. Gazze topraklarında 76 yıldır yaşanan işgalin son hadde ulaştığı 7 Ekim’den bu yana tam 314 gün geçti. Terörist İsrail ordusu işbirlikçileri ile kabaran suç dosyalarına yenilerini eklemeye devam etmektedir. Siyonist zalimler ‘emzikli bebekten ak saçlıya, doktorundan hemşiresine, muhabirinden kameramanına, hatta sokak kedisinden köpeğine kadar’ nefes alan her canlının katledilmesini kendilerine hak görmektedir’ ifadelerini kullandı.

BİZ BU ZALİMLERDEN BERİYİZ!

Gazze halkının onurlu ve güçlü direnişinin devam ettiğini belirten Sümbül, ‘üzerine yağan tonlarca bombayı ‘bir paratoner misali’ toprağına gömen Gazze halkı, aylardır devam eden açlığa, kıtlığa, salgın hastalıklara, yardımsız bırakılmaya, hapse atılmaya, her türlü şiddet ve işkencelere, tecavüzlere, mallarının ve hatta organlarının çalınmasına rağmen davasından en ufak bir taviz vermeden onurlu ve güçlü direnişine devam etmektedir. Görüldüğü gibi iki taraf var: siyah ve beyaz kadar zıt şekilde duran iki taraf! Zalim ve mazlum, haklı ve haksız, işgalci ve direnişçi!  Gri aralık olduğunu ya da “durumların karışık olduğunu “ düşünenlerle aynı fikirde değiliz. Biz bu zalimlerden beriyiz’ diye konuştu.

BOYKOTTAN BİR ADIM SAPMAYACAĞIZ

Dünya yeni bir bahara gebeyken vicdanımızla, şuurumuzla, duamızla, eylemimizle Gazze’deki kardeşlerimizin yanındayız diye konuşan Sümbül, ‘Unutan kalabalıklara karışmayacağız, alışan yok sayan önemsemeyen vurdumduymazlara uymayacağız, “bana ne ben keyfime bakarım” diyen vicdansızlardan olmayacağız. Boykottan bir adım sapmayacağız, ömür boyu sürdürüp, yaşam biçimi haline getirmek için gereken ne varsa yapacağız. Yerli ürünleri yerli ilaçları destekleyip ülkemize kazandıracağız. Yerli ürünleri yücelten bir nesil inşa edeceğiz. Parasıyla dünyayı kendine köle yapmış bu fesat kaynağının başını ezeceğiz inşallah. Hepinizi ömür boyu boykot hareketine katılmaya davet ediyoruz. Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız! Diyerek sözlerini tamamladı.