GÜNCEL Haber Girişi : 27 Temmuz 2022 16:11

ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKTA

ŞEHRİN GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAKTA

Erzurum’da vatandaşlar hafta sonlarını çoğu zaman aileleriyle birlikte şehrin gürültüsünden uzakta geçirmeyi tercih ediyor. Yaz aylarında özellikle şehrin kalabalık ve gürültüsünden uzaklaşıp kafa dinlemek isteyen vatandaşlar, aileleriyle birlikte güzel vakitler geçiriyorlar.   

İŞ STRESİ ÇOK FAZLA

Ekonomik nedenlerden dolayı çok sıkı çalışıyoruz diye konuşan Muhammet Enes Kaba isimli vatandaş, ‘asgari ücretli çalışan veya memur değilim. Kendime ait bir iş yerimde yok. Günü birlik olarak her türlü işe koşuşturuyoruz. Yeri geliyor eşya taşıyoruz, yeri geliyor kömür taşıyoruz, yeri geliyor temizlik işleri yapıyoruz. İnşaatlarda temizlik işleri ile de uğraşıyoruz. Çok ağır işler yaptığımız için çok fazla stres yapıyor. Bu sebeple özellikle hafta sonları iş olmadığı zamanlar genel olarak şehir gürültüsünden uzakta zaman geçiriyoruz. Tabi çoğu zaman kafa dinlemek için gitsek te telefonlarımız susmuyor. Fakat ekmek paramızı kazanmak zorundayız. Bu sebeple kafa dinlemekte en çok bizim hakkımızdır diye düşünüyorum.’ İfadelerini kullandı.     

AİLE ÖNCELİĞİMİZ

Sabah erken saatlerde çıkıp, gece geç saatlere kadar çalışıyoruz diye konuşan Kaba, ‘ağır işlerimiz nedeniyle ailelerimize pek zaman ayıramıyoruz. Fakat yaz aylarında özellikle hafta sonları bu durum değişiyor. Kış aylarında işler pek istediğimiz gibi gitmediği için genellikle evlerde tıkılıp kalıyoruz. Fakat yaz aylarında özellikle hafta sonlarını ailelerimize ayırıyoruz. Şehrin gürültüsünden uzaklarda zamanımızın çoğunu geçiriyoruz. Temmuz ayının başlarına kadar yağışlı havalar izin vermemişti. Fakat son dönemler aşırı sıcaklardan ve şehrin gürültüsünden uzak duruyoruz.’ Dedi.

AKŞAM SAATLERİNDE FIRSAT BULURSAK

Ailelerimizle birlikte şehirden uzaklarda zaman geçirirken, arkadaşlarla ise genel olarak akşam saatlerinde şehir merkezinde zamanımızı geçiriyoruz diyerek sözlerine devam eden Kaba, ‘ yoğun tempoda çalışıyoruz. Fırsat buldukça arkadaşlarımızla şehir merkezinde buluşup sohbet muhabbet ediyoruz. Gerçi ekmek parası kazanmak adına yoğun iş temposu nedeniyle sosyal hayatımız neredeyse yok denebilir. En fazla bir kahvehane veya çay ocağında oturup iki çay içip muhabbet ediyoruz.’ İfadelerini kullandı.