GÜNCEL Haber Girişi : 18 Eylül 2024 15:54

SAĞANAK YAĞIŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALADI

SAĞANAK YAĞIŞLAR HAZIRLIKSIZ YAKALADI

Erzurum’da aniden bastıran gök gürültülü sağanak yağışlar ve vatandaşlara zor anlar yaşattı. Bazı bölgelerde su birikimine neden oldu. Vatandaşlar ani bastıran yağışlara hazırlıksız bir şekilde yakalandılar.

METEOROLOJİ UYARMIŞTI

Erzurum’da son günlerde kendisini gösteren güneşli ve sıcak havalar yerini gök gürültülü sağanak yağışlara bıraktı. Aniden bastıran sağanak yağışlar hazırlıksız yakalanan vatandaşlara zor anlar yaşattılar. Meteoroloji yetkilileri önceki günlerde uyarılarda bulunmuş ve sağanak yağışların etkili olacağını bildirmişti.

BEKLEMİYORDUK!

Sabah ve öğlende güneşli havalar nedeniyle yağış beklemediklerini belirten vatandaşlar, ‘sabah güneşli havalar nedeniyle evden bir şey almadan çıktık. Öğlende bastıran ani yağış nedeniyle bayağı ıslandık. Meteoroloji yetkilileri uyarılarda bulunmuştu. Fakat yağmur yağacak gibi gözükmüyordu. Yetkilileri dikkate almak gerekiyormuş.’ Dediler.

TEDBİRLİ DAVRANDIK

Uyarıları dikkate alarak tedbirli davrandıklarını ifade eden vatandaşlar, ‘son günlerde güneşli havalar insanları aldattı. İnsanlar tedbir almadan dışarı çıkıyor. Artık herkesin elinde mobil cihazlar var ve meteorolojiden küçük bir takiple yağışların olup olmadığını anlayabilirler. Biz tedbirimizi sabah aldık ve yağışlardan pek etkilenmedik. Zaten bu hafta yağışlar devam edecek. Birkaç günde olsa sıcak ve güneşli havaların tadını çıkardık’ diye konuştular.