GÜNCEL Haber Girişi : 28 Temmuz 2022 16:05

MOBİLYA SEKTÖRÜ DERTLİ

MOBİLYA SEKTÖRÜ DERTLİ

Erzurum’da birçok sektörde olduğu gibi mobilya sektöründe de büyük durgunluk yaşanıyor. Düğün sezonunun da fayda etmediğini dile getiren esnaf, sektörün en durgun dönemini yaşadığını söylediler.

SATIŞLAR YOK DENECEK KADAR AZ

Önceki yıllara nazaran işlerinin çok kötü olduğunu belirten esnaf, ‘korona virüs salgınıyla birlikte başlayan durgunluk halen daha devam ediyor. Ekonomik olarak çok büyük sıkıntılar yaşandığı bu dönemlerde satışlar tamamen dibe vurdu. Vatandaşlar nakit sıkıntısı yaşıyor ve bu durum bizlere yansıyor. Satışlarımız yok denecek az seviyelere geldi. Düğün sezonundan büyük beklentimiz vardı. Lakin bu kadarını beklemiyorduk. İnanılmaz bir düşüş var. Yeni ev sahipleri dahi eski eşyalarıyla idare etmenin derdindeler. Orta ve dar gelirli kesim zaten mobilya alışverişlerini akıllarının ucundan dahi geçirmiyorlar.’ İfadelerini kullandılar.

BEĞENİYORUZ AMA

Her sezon yeni mobilyalar bakınıyoruz diye konuşan vatandaşlar ise, ‘geçtiğimiz iki yılı salgın nedeniyle sıkıntılı günler geçirmiştik. Fakat bu yılda ekonomik sıkıntıların kurbanı olduk. Tabi beğendiğimiz çok ürün var. Fakat alış veriş yapacak bütçemiz yok. Beğeniyoruz ama sadece beğenilerle yetiniyoruz. Yeni evli çiftler ve eşyalarını yenileyecek olan aileler önceki yıllarda 15-20 Bin TL fiyatlarla evlerini baştan aşağı yenilerdi. Fakat şimdi mümkün değildir. Yeni evlenecek olan çiftler evlilik hayali kuranlar altın derdine düşüyordu. Fakat şimdilerde ev eşyalarının fiyatları da altın fiyatlarıyla yarışıyor. Bizler sadece uzaktan bakınarak yetiniyoruz.’ Dediler.

FİYATLAR REKOR KIRIYOR

Sadece mobilya fiyatlarının değil, A’dan Z’ye kadar her şeye rekor zamlar geliyor diyerek sözlerine devam eden vatandaşlar, ‘artık istediğimiz her şeyi anında alma gibi bir lüksümüz yok. Acil ihtiyaçlar dışında pek bir şey yapamıyoruz. Fiyatlar ve zamlar rekorlar kırarak insanların hayatlarını daha da zorlaştırıyor. Sadece mobilya sektörü değil, tüm iş sektörleri perişan oldu. Biz vatandaşlar olarak ta belimizi doğrultamaz bir duruma geldik. Maaşlara zam geliyor. Daha maaşı almadan A’dan Z’ye tüm her şeye anında zam geliyor. Maaşlara gelen zamlarında bir anlamı maalesef kalmıyor.’ İfadelerini kullandılar.