SPOR Haber Girişi : 02 Eylül 2024 10:42

ERZURUMSPOR 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

ERZURUMSPOR 3 PUANI 3 GOLLE ALDI

Trendyol 1. Ligin 4. Haftasında Erzurumspor, Pazar günü akşamı Kazım Karabekir stadyumunda Malatyaspor’u konuk etti. Dadaşlar, Roshi, Eren Tozlu ve Mustafa Yumlu’nun ayağından bulduğu gollerle rakibini 3-0 mağlup etti.   

NET FIRSATLARDAN YARARLANAMADI

Erzurumspor, Pazar günü akşam kendi saha ve seyircisi önünde Malatyaspor’u ağırladı. Müsabakaya çok istekli başlayan Dadaşlar, ilk yarıda birçok net gol pozisyonundan yararlanamadı. 5. Dakikada kazanılan serbest vuruşta Eren Tozlu kafa vuruşunu yaptı fakat kaleci Abdulsamed topu çizgiden çıkardı. 7. Dakikada kazanılan serbest vuruşta Giovanni Crociata’nın sert şutu az farkla autla sonuçlandı.10. dakikada ise yine kullanılan köşe vuruşunda Celal Hanalp ön direkte topukla kaleyi yokladı fakat meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

DURAN TOPTAN GOLÜ BULDU

İlk yarıda özellikle duran toplarla rakip kalede etkili olan Erzurumspor, aradığı golü de yine köşe vuruşundan buldu. 12. Dakikada Odise Roshi’nin sert şutunu savunma çizgiden çıkardı. 16. Dakikada ise Giovanni Crociata uzaklardan kaleyi denedi fakat kaleci Abdulsamed gole izin vermedi. 20. Dakikada Sefa Akgün’ün ortasında Eren Tozlu kaleciye takıldı. 31. Dakikada ise Sefa Akgün’ün kullandığı köşe vuruşunda ön direkte meşin yuvarlağa kafayla dokunan Odise Roshi takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti ve ilk yarı Erzurumspor’un 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İKİNCİ YARIYA ETKİLİ BAŞLADI

İlk yarıyı üstün tamamlayan Erzurumspor, ikinci yarıya da etkili başladı. 50. Dakikada Roshi’nin sert şutu savunmadan sekti ve pozisyonun devamında Eren Tozlunun şutunu savunma uzaklaştırdı. 58. Dakikada sol çaprazdan ceza sahasına sokulan Sefa Akgün’ün sert şutunu kaleci Abdulsamed çıkardı. 65. Dakikada ise Giovanni Crociata uzaklardan kaleyi denedi fakat meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 72. Dakikada kullanılan köşe vuruşunda Mustafa Yumlu kafa ile uzak direğe gönderdiği meşin yuvarlağı Eren Tozlu boş kaleye gönderemedi.

ART ARDA GOLLER GELDİ

Birçok net gol pozisyonunu cömertçe harcayan Dadaşları rahatlatan gol Eren Tozludan geldi. 76. Dakikada Cengizhan Bayrak’ın sert şutu Eren Tozlunun önünde kaldı. Birçok önemli fırsattan yararlanamayan Eren Tozlu, önünde bulduğu topu filelere gönderdi ve skoru 2-0 yaptı. 82. Dakikada ise Süleyman Koç’un kullandığı köşe vuruşunda Mustafa Yumlu kafayla dokundu fakat günün başarılı ismi Abdulsamed gole izin vermedi. 85. Dakikada Erzurumspor’da çok iyi işler yapan ve uzaklardan kaleyi denemeye devam eden İtalyan oyuncu Giovanni Crociata, harika bir şutla kaleyi yokladı fakat kaleci güçlükle çıkardı. 87. Dakikada ise Giovanni Crociata’nın ara pasında kaleci ile baş başa kalan kaptan Mustafa Yumlu yerden düzgün bir vuruş yaparak maçın skorunu tayin etti. Erzurumspor aldığı bu 3-0’lık galibiyetin ardından puanını 6 ya çıkardı.