SPOR Haber Girişi : 28 Eylül 2024 20:28

DOĞU DERBİSİNİN KAZANANI ERZURUMSPOR OLDU

DOĞU DERBİSİNİN KAZANANI ERZURUMSPOR OLDU

Trendyol 1. Ligin 7. Haftasının açılış maçında Erzurumspor deplasmanda Iğdır futbol kulübünün konuğu oldu. Dadaşlar, ikinci yarıda Crociata ve Mamba’nın ayağından bulduğu şık gollerle rakibini 2-1 mağlup etti.

İLK YARIDA GOL SESİ ÇIKMADI

Trendyol 1. Ligin 7. Haftasında Erzurumspor, doğu derbisinde Iğdır futbol kulübü ile karşı karşıya geldi. Müsabakaya istekli başlayan Erzurumspor 8. Dakikada gole yaklaştı. Guram Giorbelidze ceza sahasının sol çaprazından kaleyi yokladı fakat sonuç alamadı. Her iki takımında tedbirli oyunu nedeniyle gol pozisyonu bulma şansını düşürdü. 41. Dakikada Iğdır futbol kulübünde Burak Altıparmak kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı ve ilk yarı 0-0 eşitlikle tamamlandı.

CROCİATA NEFİS GOLLE ÖNE GEÇİRDİ

İkinci yarıya Erzurumspor, pozisyonla başladı. 49. Dakikada Odishe Roshi sağ çaprazdan çok sert ve düzgün bir vuruşla kaleyi yokladı fakat kaleci Furkan Köse güçlükle çıkardı. 54. Dakikada Iğdır futbol kulübünün kazandığı köşe vuruşunda Aleksic kafa vuruşu az farkla autla sonuçlandı. 63. Dakikada ise kazanılan serbest vuruşta Giovanni Crociata harika bir plase ile takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. 66. Dakikada Iğdır futbol kulübünün kazandığı köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştıramadığı topu Âlim Öztürk filelere gönderdi. Uzun bir VAR kontrolünün ardından müsabakanın hakemi Yasin Kol, atılan golü iptal etti.

ERZURUMSPOR GERİYE YASLANDI

Bulduğu golün ardından geride oyunu tutmaya çalışan Erzurumspor, kalesinde pozisyonlar verdi. Eksik olmasına rağmen tepki vermek isteyen Iğdır futbol külünü, 74. Dakikada gole yaklaştı. Giovanni Crociata’nın hatalı pasında kaleci ile baş başa kalan Aleksic, kaleci Atabek’e takıldı. 85. Dakikada Teklic’in harika pasında kaleci ile baş başa kalan Mamba, yerden sert ve düzgün bir vuruşla skoru 2-0 yaptı. 90+1. Dakikada kazanılan serbest vuruşta Erzurumspor savunmasının uzaklaştıramadığı topu Hasan Hatipoğlu filelere gönderdi ve skoru 2-1 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmadı ve Erzurumspor, Iğdır deplasmanından galibiyetle döndü.