DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLERİ YENİDEN HARMANDAR DEDİ

Erzurum diş protez Teknisyenleri derneği Başkanı Ersin Harmandar güven tazeledi. Yapılan olağan üstü genel kurulda mevcut başkan Ersin Harmandar yeniden başkan seçildi.

DÖVİZ KURLARI PERİŞAN ETTİ

Erzurum diş protez Teknisyenleri derneği Başkanı Ersin Harmandar, seçim sonrası yaptığı açıklamada, ‘Meslektaşlar olarak zor zamanlardan geçiyoruz.  Tüm malzemelerimizi Euro, dolar üzerinden alıyoruz.  Döviz artınca malzeme fiyatlarımız artıyor, düşünce aynı fiyatta kalıyor. İhale ile çalışan laboratuvarcı arkadaşlarımızla ihaleler yıllık olduğu için aynı fiyatı bir yıl boyunca aynı fiyattan yapmak zorunda kalıyoruz.  İhalelerin daha kısa süreli yapılmasını talep ediyoruz.’ Dedi.

DEVLET DESTEĞİ ŞART

Laboratuvarlarımızın gelişen teknolojiye ayak uydurması için devlet tarafından desteklenmeleri gerektiğini vurgulayan başkan Harmandar, diş teknisyenlerinin ve teknikerlerinin daha iyi eğitim alarak daha iyi yetiştirilmesi için devlet destekli olarak diş protez laboratuvarlarında çalışmaları sağlanması gerektiğini aksi takdirde yüksek okullardan mezun olan öğrencilerin yeterli deneyime sahip olmadıkları için özel laboratuvarlarda çalışma imkanı bulamayacaklarını ifade etti.  

BİR MESLEK DAHA YOK OLMAYA YÜZ TUTACAK

Başkan Ersin Harmandar, devlette de yeterli alım olmadığı için maalesef iş imkanı ve önü açık olmayan bir meslek haline geleceğini, bununda Teknikerlerin işsiz kalması ve sektör de de yeni teknisyen, tekniker yetişmediği için mesleğin yok olmaya mahkum olacağını belirtti. Başkan Harmandar, yarınların mesleğimiz adına daha iyi olacağı Ülkemize ve Tüm İslam âlemine huzurun ve barışın geleceği günler diliyorum ifadelerine yer verdi.

  • 1 / 1 DİŞ PROTEZ TEKNİSYENLERİ YENİDEN HARMANDAR DEDİ 0