GÜNCEL Haber Girişi : 23 Eylül 2024 17:37

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU ÜYELERİ ERZURUM’DA

DİN İŞLERİ YÜKSEK KURULU ÜYELERİ ERZURUM’DA

Din İşleri Yüksek Kurulu Üyeleri Erzurum’da müftü, vaiz ve din hizmetleri uzmanları ile buluştu. İl Buluşmaları programları kapsamında Erzurum’da Müftü, Vaiz ve Din Hizmetleri Uzmanları ile bir araya gelen Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı ve kurul üyeleri, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun çalışma biçimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

EĞİTİM, ÖĞRETİM VE SOSYAL AKTİVİTELER HAKKINDA KURUL ÜYELERİNİ BİLGİLENDİRİLDİ

Erzurum İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda başlayan programın açışında konuşan İl Müftü Yardımcısı Sebahattin Erdoğan, Erzurum’da ilçe müftülüklerine bağlı Kur’an kursu, gençlik merkezi ve Aile ve Dini Rehberlik Bürosu sayılarını dile getirerek buralarda yapılan eğitim, öğretim ve sosyal aktiviteler hakkında kurul üyelerini bilgilendirdi. Ardından kürsüye Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanvekili Dr. Fatih Mehmet Aydın, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Tahir Tural, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Dr. Medet Coşkun ve Din İşleri Yüksek Kurulu Sekreteri Yunus Akkaya, davet edildi.

GENÇLERE YAKLAŞIMIN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI

Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı, gençlere yaklaşmanın önemine vurgu yaparak, ‘Gençlerimize yönelik her anlamda kendimizi geliştirmeli ve bunu yaparken onların ilgisini çekebilecek algoritmaları kullanmak durumundayız.’ ifadelerini kullandı. Yeniçağın gereksinimlerini karşılamanın önemine değinen Prof. Dr. Haçkalı, ‘Öyle bir zamanı idrak ediyoruz ki; bizim gençlik zamanlarımızdan çok uzak, her şeyin çok hızlı değişip geliştiği zamanlardayız. Artık yapılan uzun vaazlar ve sohbetlerden ziyade 10-20 saniyelik videolar ilgi çeker hale gelmiş durumda, bu anlamda sosyal medyayı doğru kullanmamız gerektiğini düşünüyorum’ diye konuştu.

KATILIMCILARA TEŞEKKÜR EDİLDİ

Konuşmaların ardından katılımcılardan gelen soruları cevaplayan Din İşleri Yüksek Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Haçkalı ve kurul üyeleri, katılımcılara teşekkür etti. Programa Erzurum İl Müftüsü Dr. Rüstem Can, İl Müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler ve din hizmetleri uzmanları katıldı.