GÜNCEL Haber Girişi : 26 Ağustos 2024 16:36

ÇİFTÇİ AİLESİNİ MUTLU GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMADILAR

ÇİFTÇİ AİLESİNİ MUTLU GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMADILAR
ÇİFTÇİ AİLESİNİ MUTLU GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMADILAR

Tatili ve yaz aylarını fırsat bilen aileler kimi çocuklarının Sünnet düğünü, kimi ise çocuklarını evlilikleri için düğün telaşıyla koşuşturuyorlar. Çiftçi ailesinin biricik oğulları Ahmet Burak Çiftçi, yapılan sünnet töreniyle erkekliğe ilk adımı attı. Davetlilerin yoğun katılım sağladığı sünnet düğününde yapılan gösteriler ise görsel şölene dönüştü.  

TÜRKLERİN AT MERAKI SÜNNETLERLE YAŞATILMAK İSTENİYOR

Erzurum’da özellikle son yıllarda erkek çocukların sünnet edilmesi sırasında ata binmeleri ve atlı gösteriler yoğun ilgi görüyor. At üzerinde sünnet elbisesiyle poz veren çocuklar eski geleneklerin yaşatılmasıyla Türklerin ata olan merak ve ilgisiyle mutluluklarını göstermeye çalışıyorlar. Son zamanlarda özellikle hali vakti yerinde olan aileler eski gelenek ve görenekleri yaşatmak yeni nesillere göstermek için Türklerin sembolü olan at ve Kafkas oyun ekiplerine yönelerek ilgi duyulmasını sağlıyorlar.

YANAN BIÇAK GÖSTERİSİ AYAKTA ALKIŞLANDI

Hafta sonu çocuklarını sünnet ettiren Çiftçi ailesinin çocukları olan Ahmet Burak Çiftçi’nin sünnet töreni at üzerinde düğün bölgesine getirilerek Erzurum oyun havaları ve davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Akşam ise düğün salonunda Kafkas oyun ekipleri düğüne katılanlara neşeli dakikalar yaşattılar. Ucu yana bıçak gösterisiyle göz dolduran ve saatlerce ayakta alkışlanan Kafkas Oyun Ekibi göz doldurdu. Düğüne katılanlar Hoş Gelişler ola Mustafa Kemal Paşa sözleriyle ayakta hep bir ağızdan 10. Yıl marşını söylediler. Dakikalarca ayakta alkışlanan Kafkas oyun ekibi düğüne katılanlar tarafından beğenildi.

DAVETLİLERE TEŞEKKÜR ETTİLER

Düğüne Ahmet Burak Çiftçi’nin dedesi Cemal Çiftçi, Çiftçi ailesi çok sayıda İlaç mümessili ile Aile Sosyal Politikalar Erzurum İl Müdürlüğünde görev yapan personellerin yanı sıra Erzurum Savdes Sen (savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı ile çok sayıda davetli katıldı. Sünnet olan Ahmet Burak Çiftçi’nin ilaç mümessili olan babası Alper Çiftçi ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünde görevli annesi Pervin Çiftçi düğüne katılanlara teşekkürlerini sundular. Sünnet düğünü halaylar eşliğinde takıların takılmasıyla son buldu.