YAZICI, ‘KİREÇLİ GEÇİDİNİ SİYASİLERİN ARTIK DİKKATE ALMASI LAZIM’

Savdes Sen (Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı, Tortum yolunda yaşanan kazalara dikkat çekerek, siyasilere ve milletvekillerine seslendi. Başkan Yazıcı, Tünel talebinde bulunarak, ‘bu kaçıncı kaza belki saymak mümkün olmayabilir’ diye konuştu.

KAZALAR CAN ALMAYA DEVAM EDECEK

Erzurum’un şirin ve yeşil ilçesi olan Narman’a seyahat etmek isteyen vatandaşlar, Tortum yolu üzerinden gitmek zorunda kalıyorlar. Konuyla ilgili olarak konuşan vatandaşlar, ‘2409 rakımlı kireçli dağını aşmak zorunda kalıyoruz. Bu yolculuk bazen kış aylarında, bazen yaz aylarında can almaya devam ediyor. Meşhur ‘Demirdağ’ diğer bir adıyla kireçli geçidi en son haftalar önce üç can daha almıştı. Bizlerde o dönemde Narman ilçe merkezi ve köylerine gitmek isteyen vatandaşlar olarak zorlu bu dağı aşmak yerine tünel yapılmasını talep etmiştik. Son olarak birkaç gün önce cumartesi günü demir yüklü bir tır dağı inerken devrildi. Yine alışıldık görüntüler çekici geldi, trafik polisi geldi tutanak tutuldu. Narmanlılar olarak Erzurum milletvekillerine seslenmek istiyoruz. Kireçli geçidine bir an önce tünel yapılmasını talep ediyoruz. Aksi takdirde burada yaşanan kazalar can almaya devam edecek’ diye konuştular.

YAZICI, ‘BU DAĞA TÜNEL ŞART’

Savdes Sen (Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı, yaşanan kazalar ve son olarak demir yüklü tırın devrilmesi sonrası açıklamalarda bulundu. Umarım bu kaza son olur diye konuşan başkan Yazıcı, ‘Siyasiler ve milletvekilleri artık sesimizi duymalıdır. Tünel yapılırsa 2409 rakımlı kireçli geçidinin can vermeden, yuvalar yıkılmadan yapılacak tünelle huzurlu yolculuk yapmış olabiliriz. Yine kireçli geçidi (Demirdağ) yine kaza, milli servet araçlar heba olurken yuvalara kor gibi düşen acılar, gözyaşı. Umarım bu son olur. Umarım bir kaza daha yaşamayız. Umarım bir can daha kaybetmeyiz. Umarım sesimizi yetkililer duyar bu dağa tünel yapılır. Bu dağa tünel şart diyen Yazıcı umuyorum sesimizi kısa zamanda milletvekillerimiz duyar tünel yapılır  yolculuklarımız huzur ve mutluluk içerisinde geçer’ dedi.

 


19.07.2024 12:16:16