UGAN AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Bu yıl 2023-2024 takvimine göre yaz tatili 14 Haziran Cuma günü alınan karnelerin ardından başladı. Erzurum Polis Amca İlköğretim Okulunda 1. Sınıfta öğrenim gören 7 yaşındaki Afife Aybüke Ugan karnesini aldı ve başarısıyla ailesinin yüzünü güldürdü.

YAZ TATİLİ BAŞLADI

Okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenci, cuma günü karnelerini alarak yaz tatiline girecek. Bu yaz tatili yaklaşık 3 ay (86 gün) sürecek. 2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül günü başlayacak. Her yıl aynı olaylar yaşanıyor. Okul sezonunda çalışan öğrenciler mutlu. Aldıkları karnelerini mutluluk ve sevinçle anne ve babalarına gösterirken, okul sezonunda yaramazlık yaparak oyun oynamaya dalan ders çalışmayan öğrenciler yine üzgün. Ağlayanlar pişman olanlar yine her yıl olduğu gibi gözyaşını tutamayanlar oldu.

UGAN AİLESİ KIZLARININ BAŞARISIYLA MUTLU OLDULAR

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Kalemde Zabıt Kâtibi olarak görev yapan Yavuz Ugan’ın kızı Afife Aybüke Ugan’ da sevinç ve mutluluk içerisinde karnesini aldı. Karnesini alan ve bir üst sınıfa geçen Afife Aybüke babası ve annesiyle mutluluğunu yaşadı. Anne ve babası tarafından çeşitli ödüller verildi. Elinde karnesi ve gözlerinde mutlulukla olan  Afife Aybüke büyüdüğümde doktor olacağım. İnsanlığa faydalı olmak için çalışacağım. Derslerimi yaptım uyumadım ödevlerimi yaptım. Şimdi başarılı bir öğrenci olarak karnemi aldım ve 3 ay boyunca tatil yapacağım. Dinleneceğim ve yeni eğitim öğretim yılına kendimi hazırlayacağım.’ dedi.

UZMANLARIN UYARILARINA KULAK VERELİM

Notları düşük olan bir öğrenciye karşı hatalı yaklaşım sergilemenin, onun gelecekteki eğitim hayatını da olumsuz etkileyebiliyor. Psikologlar, velileri bu konuda uyardı. Uzmanlar, Kötü karnenin tek sorumlusu öğrenci değildir ve bu sorumluluğu paylaşmak gerekir. ‘Aferin’ demek, tebrik etmek gibi ilk ödülün sözel olması gerektiğine değinerek, ‘kötü karnenin tek sorumlusu çocuk olmadığı bilinmelidir ve çocukla bu sorumluluğu paylaşmak gerekir. Çocuğun okul başarısızlığı hangi nedenlerden kaynaklanıyor olabilir bunu bulmak ve çözmek için adım atılmalıdır. Bu sebeple karnesi kötü olan öğrenci destek almalıdır görüşlerini dile getirdiler. Milletin sesi  gazetesi olarak Ugan ailesinin mutluluklarını paylaşıyor, Afife Aybüke Ugan'a başarılar diliyoruz. 

 


16.06.2024 12:41:43