SICAK HAVALAR MEMNUN EDİYOR

Erzurum’da aşırı yağışlarında ardından gelen güneşli havalar vatandaşları memnun etti. Temmuz ayını yağışlarla geçiren vatandaşlar, kent meydanlarında sıcak havaların tadını çıkarmaya devam ediyor.  

KENT MEYDANLARINA AKIN ETTİLER

Temmuz ayında aşırı yağışlar nedeniyle kapalı alanlarda zaman geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, güneşli havaların keyfini kent meydanlarında çıkarıyor. Sağanak yağışlar son bir haftadır yerini güneşli havalara bıraktı. Erzurum’da yağışların yerini sıcak havalara bırakması vatandaşları sokaklara döktü. Yakutiye kent meydanı ve Erzurum kalesi etrafı yine ilk tercihler arasında yer alıyor.

ISINMAYA BAŞLADIK

Güneşli havalarda zamanlarının çoğunu dışarıda geçirdiklerini belirten vatandaşlar, ‘Sıcak havaların tadını çıkarıyoruz. Şehrimize bu yılda yine yaz gelmez oldu. Sağanak yağışlar rahat vermiyordu. Evimizden ya da kapalı mekânlardan dışarı çıkamadık. Ancak son günlerde güneşli havalar bize çok iyi geldi. Zaten şurada yaz mevsimini 1 ay daha yaşayacağız. Eylül ayı ile birlikte yağışlar geri gelecek ve sonrasında sonbahar mevsimine giriş yapacağız. Bizlerde bu havaları fırsat bilerek kendimizi dışarlara attık. Burada hem güneşin hem de açık havada çay keyfi yapıyoruz’ dediler.

YAĞIŞLAR OLUMSUZ ETKİLİYOR

Bu yıl yağışların çok fazla olduğunu belirten vatandaşlar, ‘güzel bir yaz mevsimi geçirmek istiyorduk. Lakin bu yıl yağışlar rahat vermedi ve özellikle ilçelerde çok büyük olumsuzluklar yaşandı. Sel felaketleri ve baskınlar hayatın akışını olumsuz yönde etkiledi. Tabi şehir merkezinde de farklı bir durum olmadı. Alt yapının sıkıntılı olduğu sağanak yağışlarla birlikte gün yüzüne çıktı. Erzurum’un 3 ay yazı var ama bu yıl sadece Ağustos ayını sıcak ve güzel bir şekilde geçireceğiz gibi duruyor’ diye konuştular.  


07.08.2024 16:15:01