CENGİZ; ÖRGÜTLENME BARAJINA HAYIR DİYORUZ

Savdes Sen Genel Başkanı ve Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı olan Tuncay Cengiz yaptığı açıklamada, ‘örgütlenme barajına hayır diyor iptal edilmesi yönünde her türlü çalışma ve mücadeleyi destekliyoruz’ ifadelerini kullandı.

‘BU İNATTAN VAZGEÇMELERİNİ UMUYORUZ’

Başkan Cengiz yaptığı açıklamada, ‘Açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasına sıkıştırılan memurların mali ve sosyal haklarını iyileştirmek üzere yetkiyi almış konfederasyon ve ortağı Danıştay ve Anayasa Mahkemesi kararlarına rağmen halen akıllanmamış, örgütlenme barajı ve üye devşirme yoluna girmişlerdir. Memurları dört ay boyunca toplu sözleşme ikramiyesinden mahrum bırakan yetkili konfederasyon ve ortağı umarız inadından vazgeçerler. 63.6 örgütlenme oranına sahip Savdes Sen olarak bizler, örgütlenme barajına hayır diyor iptal edilmesi yönünde her türlü çalışma ve mücadeleyi destekliyoruz’ ifadelerini kullandı.  

BİRLİKTE GÜÇLÜYÜZ BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Cengiz açıklamasının devamında, ‘%3.62 örgütlenme oranı ile Türkiye de ki 242 memur sendikası arasında 26. Hizmet kolumuzdaki 39 sendika arasında ise 4. Sırada büyük sendika olarak emek ve onur mücadelesinin adı, etkin, üreten,, saygın ve yeni nesil sendikacılığın temsilcisi Savdes Sen bu gün 11. Yaşında. Ailemizin bu günlere gelmesinde ve destek mücadelesinde destek veren tüm üyelerimiz ile bu uğurda zaman ve emek harcayan temsilci ve yöneticilerimize sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Birlikte güçlüyüz. Birlikte başaracağız’ diye konuştu.

‘YALAN HABERLERE İTİBAR ETMEYİN’

Savdes Sen Genel Başkanı ve Kamu Birliği Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Cengiz üyelere ve tüm memurlara seslenerek, ‘en üst düzeyde genel başkan ve yardımcılarından ve iş yerimi temsilcimize kadar her arkadaşımıza bu günlerde büyük görev düşmektedir. Her gün yeni bir üye yapmak için iş yerlerine ziyaretlerde bulunarak memur arkadaşlarımızın sorunlarını dinlememiz gerekir. Çözüm yollarını araştırmak gerekir. Yeni Nesil Sendikacılığı yeni nesil çalışanlar ile buluşturmak üzere çalışmalarımıza hız vermeliyiz. Savdes Sen olarak her türlü barajın üzerindeyiz. Üyelerimiz Toplu Sözleşme İkramiyesini almaya hak kazanmışlardır. Üyelerimiz bu haktan faydalanmaktadır. Çeşitli sendikalar tarafından uydurulan yalan haberlere itibar edilmemesini istiyoruz’ diyerek sözlerini tamamladı.


25.07.2024 16:38:49