AKTARLARDA SOĞUK HAVA HAREKETLİLİĞİ

Erzurum’da son günlerde gündüz saatlerinin aksine akşam saatlerde soğuk havalardan dolayı tedbirsiz davranan vatandaşlar, maalesef hastanelere akın ediyor. Çoğu vatandaşlar ise hastanelerin aksine aktarları tercih ediyor. 

TEDBİRSİZ DAVRANIŞLAR

Üst solunum yolu rahatsızlığı yaşayan vatandaşlar, soğuğa bağlı olarak gelişen hastalıklara maruz kalan vatandaşların bazıları hastanelere ve eczanelere giderken birçoğu da aktarlara koşuyor. Henüz yaz aylarında olduklarını belirten aktarlar, özellikle akşam saatlerinde oluşan soğuk havalar nedeniyle tedbirsiz davranan vatandaşların gribal enfeksiyonlar ve Üst solunum yolu rahatsızlığı şikâyetleriyle doğal yollardan çözüm aradıklarını belirterek kendilerini tercih ettiklerini söylediler.

ARTIŞ VAR

Son günlerde insanların hastanelere akın ettiklerini belirten aktarlar, ‘Erzurum’da özellikle son günlerde akşam saatlerinde tam bir sonbahar havası var. Yaz ayının ortasındayız. Fakat gündüz havalar çok güzel oluyor. Lakin akşam saatlerinde durumlar tam tersine dönüyor. Akşam saatlerinde serinliğin ötesine geçiyor. Çok soğuk oluyor. Tedbirsiz davranan vatandaşlar maalesef hasta oluyor. Çoğu vatandaşlar acillere koşuştururken kimi vatandaşlarda doğal yollardan şifa arıyor. Tabi bizlerin önerisi önceliğin hastaneye gidilmesidir. Fakat vatandaşlar ise henüz yeni başlangıç olduğu için erken tedbir almak istediklerini söylüyorlar.’ Dedi.

HER VAKİT TEDBİRLİ OLMALI

Gribal enfeksiyonlar ve üst solunum yolu rahatsızlığı şikâyetleriyle vatandaşların çözüm arayışı içerisine girdiklerini belirten aktarlar, ‘insanlar geçmişten bugüne kadar devamlı olarak sağlık konusunda da aktarları tercih ediyor. Tabi ağır hastalıklarda önceliği hastaneye veriyorlar. Doğru olanı yapıyorlar. Fakat gribal enfeksiyonlarda ve üst solunum yolu şikâyetlerinde ise genel olarak önceliği aktarlara veriyorlar. Son günlerde vaka sayılarında da artış yaşanıyor. Vatandaşlar yine erken tedbir almaya çalışıyor. Fakat dediğimiz gibi öncelikle aile hekimlerine veya hastanelere gidilmelidir.’ İfadelerini kullandılar.   


27.07.2022 16:11:03