GÜNCEL Haber Girişi : 23 Nisan 2024 10:31

MUCİP YAZICI; ‘TÜRK MİLLETİ ASIL BİR BEYDİR’

MUCİP YAZICI; ‘TÜRK MİLLETİ ASIL BİR BEYDİR’

Savdes-Sen (Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı,  23 Nisan ulusal egemenlik ve çocuk bayramı münasebetiyle açıklamalarda bulundu. Türk Milleti Asil bir bey olduğunu ifadene eden başkan Yazıcı,  ‘23 Nisan Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir’ diye konuştu.

ATATÜRK, CUMHURİYETİ GENÇLERE EMANET ETMİŞTİR!

Savdes-Sen (Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri Sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı yaptığı açıklamada, ‘23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı ve Türk Milletinin egemenliğini ilan ettiği tarihtir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1924'te 23 Nisan gününün bayram olarak kutlanmasına karar vermiştir. Ülkemizde ve dünya da 23 Nisan, bayram olarak büyük bir neşe içinde kutlanır. Kentte, köyde okullar alanlarda toplanır, törenler yapılır. Herkes en güzel giysilerle bu törene katılır. Sınıflar süslenir, sergiler açılır, eğlenceli yarışmalar yapılır. Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu Ulu Önder Atatürk Cumhuriyeti Gençlere emanet etmiştir.’ Dedi.

VATAN VE BAYRAK SEVGİSİ ÇOCUKLARIMIZA ERKEN YAŞTA AŞILANMALI

Biz gençlerimizi iyi yetiştirmeliyiz diyerek sözlerine devam eden Başkan Yazıcı, ‘Unutmamalıyız ki Ağaç yaş iken eğilir. ‘Atatürk'ün ülkeyi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma hedefi doğrultusunda, hangi adım atılması gerekiyorsa atmayı sürdüreceğiz. Bilim teknoloji ekonomi refah seviyesi ayrı şey medeniyet ayrı şey, aklen ve ruhen çok ilerde olduğumuz ancak tembelliğimiz yüzünden geri kaldığımız seviyelerdeyiz. Bir an evvel okullarda hiç vakit kaybetmeden ilk ve orta öğretim başta olmak üzere liselerde çocuklarımıza mecburi ders olarak Vatan Sevgisi. Ağaç Sevgisi. Bayrak Sevgisi ders olarak konulmalı ve okutulmalıdır. Çocuklarımıza Küçük yaşta bunları aşılamalıyız. Unutmamalıyız ki: Atatürk Milliyetçiliği Türk Devletinin bağımsızlığının korunması ve aynı zamanda çağdaş uygarlık seviyesine çıkarılmasını hedeflemiş ve Türk milletinin bütün fertlerinden bu gaye için çalışmalarını istemiştir. Yazıcı açıklamasına devamla:  Birleşmiş Milletler tarafından Kasım 2022'de yapılan açıklamaya göre, dünya nüfusu 8 milyarı aşmıştır. Dünyada yaşayan birçok millet vardır. Bunlar içerisinde en önemli millet Türk Milletidir.’ İfadelerini kullandı.

ÇOCUKLARIMIZIN BAYRAMINI KUTLUYORUZ

Türk Milleti asil bir beydir ve beylerin ağası olmaz diye konuşan başkan Yazıcı, ‘üzerinde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve bu vatan Çocuklarımız ve torunlarımız için cennet yapılmaya layıktır. Evet, biz kendimizden çok masumları düşünen bir milletiz.  Filistin de çocuklar artık çocukluklarını yaşamak yerine oyun oynamak gülüp eğlenmek yerine omuzlarına yüklenen büyük bir sorumlulukları var şehit olmak. Yazıcı son olarak Savdes Sen olarak 23 Nisan Atatürk tarafından çocuklara armağan edilmiştir. Bu sebeple Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramında yeryüzünde ki tüm çocukların bayramını kutluyoruz.’ İfadelerine yer verdi.