GÜNCEL Haber Girişi : 02 Ağustos 2024 15:18

KIZIL AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

KIZIL AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ
KIZIL AİLESİNİN MUTLU GÜNÜ

Erzurum’un köklü esnaflarından  iş adamı Büyük Erzurum Otopark ve Yedieminlik Deposunun sahibi Ahmet Kızıl ve abisi Barış Kızıl’ın çocukları Kerem Hamza ve Dursun Ali erkekliğe ilk adımlarını atarak sünnet oldular.

YÜKSEK KATILIM SAĞLANDI

Sünnet törenine Savdes Sen (Basın ve iletişimden sorumlu) Genel Başkan Yardımcısı Arif KIZILER, Savdes Sen Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı’nın yanı sıra çok sayıda daire amiri, vatandaşlar ve bürokratlar katıldı. Okullar kapandı. Yaz geldi  sünnet sezonu açıldı. Sünnet Müslüman ailelerinin yanı sıra Afrika ve Avustralya'daki bazı yerli kabileler için dini veya kültürel bir ritüeldir. İslam'ın kutsal kitabında erkeklerin sünnet olması hakkında açık bir hüküm yoktur. Hz. Muhammed ise sünneti fıtratın gereği olarak görmüştür. Ülkemizde genellikle okulların tatil edilmesiyle birlikte bazen Şubat tatili çoğunlukla ise yaz tatillerinde sünnet törenleri düzenlenmektedir. Kızıl ailesinin çocuklarının sünnet törenine ise yüksek katılım sağlandı.

KIZIL AİLESİNİ MUTLU GÜNLERİNDE YALNIZ BIRAKMADILAR

Dedeler Rafet KIZIL ve İlhan KZIL torunlarını kucağına alarak  mutluluklarını dile getirdiler. Erzurum un tanınan ve sevilen simalarından iş adamı Ahmet Kızıl’ın çocuğunun sünnet törenine Adliye, Maliye, SGK, Emniyet, Jandarma’dan çok sayıda çalışan katıldı. Sünnet töreni için Dumlu beldesinden Erzurum merkeze konvoy düzenlendi. Çok sayıda memur halaylar çekerek kızıl ailesini mutlu günlerinde yalnız bırakmadılar.

YAZICI TEBRİK ETTİ

Sünnet törenine katılan Savdes Sen (Savunma, Büro ve Destek Hizmetleri sendikası) Erzurum İl Başkanı Mucip Yazıcı yaptığı açıklamasında, ‘bu gün burada sünnet töreni için toplanmış bulunuyoruz. Erzurum bürokratı kızıl ailesini yalnız bırakmadı. Erzurum’da görev yapan memurlar burada, Sevilen bir kardeşimizin mutlu gününde yanındayız. İnsanlar ne kadar çok seviliyorsa ölümlerinde de düğünlerinde o kadar çok kalabalık oluyor.  Burada anlamamız gereken tek şey insanların bir birlerinden razı olmalarıdır’ ifadelerini kullandı. Yazıcı, Kızıl ailesine erkekliğe ilk adım atan çocukları için tebrikte bulundu Sünnet töreninde Yemekler yenildi. Takılar takıldı. Halaylar çekildi.