SPOR Haber Girişi : 29 Nisan 2024 10:40

ERZURUMSPOR, KAPTANIYLA GÜLDÜ

ERZURUMSPOR, KAPTANIYLA GÜLDÜ

Trendyol 1. Ligin 32. Haftasında Erzurumspor, Kazım Karabekir stadyumunda konuk ettiği Çorum futbol kulübünü 2-1 mağlup ederek haftayı 3 puanla kapattı. Dadaşlar, gelecek hafta ise Ümraniyespor ile karşı karşıya gelecek.

İLK YARI GOL SESİ ÇIKMADI

Erzurumspor, Pazar günü Kazım Karabekir stadyumunda Çorum futbol kulübünü ağırladı. Müsabakaya iyi bir başlangıç yapan Dadaşlar, bulduğu birçok net pozisyondan yararlanamadı. 14. Dakikada Orhan Ovacıklının ortasında Eren Tozlu kafa vuruşunun yaptı fakat meşin yuvarlak az farkla auta gitti. 30. Dakikada ise ceza sahası ön çizgisinde topla buluşan Süleyman Koç harika bir şutla kaleyi denedi fakat kaleci Hasan Hüseyin Akınay aynı güzellikte kurtardı. 45+2. Dakikada ise Çorum futbol kulübünün kazandığı köşe vuruşunu Nalepa kullandı. Penaltı noktası üzerinde iyi yükselen Toure, kaleci Göktuğ Bakırbaş’a takıldı ve ilk yarıda gol sesi çıkmadı.

DADAŞ GOLLE BAŞLADI

İkinci yarıya taraftarının desteğini alarak çok iyi bir başlangıç yapan Erzurumspor, 46. Dakikada Mustafa Gürkan’ın ortasında Rosheuvel tek dokunuşla penaltı noktasına gönderdi. Topu önünde bulan Özgür Sert çok kötü bir vuruş yaptı ve takımını mutlak bir golden etti. 50. Dakikada Rosheuvel’in arka direğe gönderdiği ortayı iyi kontrol eden Celal Hanalp rakip savunmayı ekarte etti ve şık bir vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

PENALTI ‘VAR’A TAKILDI

İkinci yarıda rakibine üstünlük kuran Erzurumspor, rakibini uzun toplara zorladı. 55. Dakikada defansın arkasına uzun gönderilen topu kontrol eden Ahmet İlhan, kendisini yere bıraktı. Müsabakanın orta hakemi Sarper Barış Saka penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesinin ardından penaltıyı iptal eden Sarper Barış Saka, Ahmet İlhan’a sarı kart göstermedi. 78. Dakikada Eren Tozlunun şık pasıyla penaltı noktası üzerinde buluşan Rosheuvel, kaleci Hasan Hüseyin’e takıldı.

GOLLER ART ARDA GELDİ

Müsabakanın son dakikalarına girilirken art arda goller müsabakanın sonucunu belirledi. 85. Dakikada ceza sahasına gönderilen pası kontrol eden Thomas Jocco Verheydt, rakiplerinden sıyrılarak şık bir vuruşla topu filelere gönderdi ve takımı adına eşitlik golünü kaydetti. 90+5 dakikada ise kaptan son noktayı koydu. Son dakikalarda rakip kalede baskı kuran Erzurumspor’da kaptan Mustafa Yumlu, ceza sahası içerisine gönderdiği orta direkt kaleye yöneldi ve kaleci Hasan Hüseyin müdahale edemedi. Bu golle Erzurumspor rakibini 2-1 mağlup ederek puanını 44 yaptı.